Gerelateerd
Bekijk ook onze andere onderzoeken.
Beleidsadvies over inclusieve vraagstelling in gezondheids- en bevolkingsmonitors
Hoe zorg je voor inclusieve vraagstelling in onderzoek? Welke termen gebruik je wel of niet? Wat doe je als de groep respondenten te klein is? In dit beleidsadvies bundelen we de overwegingen en adviezen met betrekking tot de vraagstelling naar SOGIESK (Seksuele oriëntatie, Gender identiteit en expressie en Seksekenmerken) in gezondheids- en bevolkingsmonitors en komen we tot een handreiking voor de formulering van dergelijke vragen in toekomstige monitoronderzoeken. Daarnaast geven we advies over de analyse van de verzamelde data.
Gezondheids- en bevolkingsmonitors zijn instrumenten of systemen die worden gebruikt om de gezondheidstoestand en demografische gegevens van een bevolking continu te volgen, te analyseren en te rapporteren. Ze verzamelen gegevens over verschillende gezondheidsindicatoren, zoals ziektecijfers, sterftecijfers, geboortecijfers, levensverwachting, prevalentie van bepaalde aandoeningen, toegang tot gezondheidszorg en meer. Over het algemeen streven gezondheids- en bevolkingsmonitors ernaar om representatief te zijn voor de gehele bevolking, maar er kunnen uitdagingen zijn bij het volledig weerspiegelen van alle segmenten van de samenleving.
Lees het hele beleidsadvies hierDe Alliantie Gezondheidszorg op Maat is opgericht om actief bij te dragen aan een gender- en LHBTI-sensitieve gezondheidszorg in Nederland. Iedereen is anders en de Alliantie wil dat ‘verschil’ de norm wordt in de spreekkamer.
De Alliantie is een samenwerking van WOMEN Inc., Rutgers en COC Nederland en is tot stand gekomen met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Bekijk ook onze andere onderzoeken.
Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.