Iemand die de krant leest

Women's March Nederland kondigt demonstratie aan

De feministische beweging Women’s March Nederland heeft afgelopen maandag hun jaarlijkse protest aangekondigd. De Women's March wordt sinds 2017 georganiseerd en vraagt aandacht voor de rechten en behandeling van vrouwen. Jaarlijks trekt de Women's March zo'n 10.000 tot 15.000 mensen die van de Dam naar het Museumplein lopen. Op zondag 7 maart wordt er een statische demonstratie georganiseerd. Wegens de aanhoudende onrust en restricties is het nog niet duidelijk waar de demonstratie wordt gehouden en hoeveel bezoekers er worden toegestaan. De organisatie is hierover in gesprek met de gemeente Amsterdam.

In het teken van de verkiezingen

De Women's March wordt ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart) georganiseerd. De initiatiefnemers strijden voor gelijkheid, anti-racisme en inclusie. De Women’s March staat dit jaar in het teken van de verkiezingen. In de weken en dagen voorafgaand aan de demonstratie worden er in samenwerking met Pakhuis De Zwijger talkshows georganiseerd die via een livestream zijn te volgen. Er zal o.a. gesproken worden over ongelijke lonen, seksueel en huiselijk geweld, discriminatie en ondervertegenwoordiging in de media en politiek.

Organisatie

De organisatie is in handen van Stichting WMNL en wordt ondersteund door o.a. MamaCash, OxfamNovib, Humanistisch Verbond, Hivos, Amnesty, Rutgers en Action Aid. Het bestuur bestaat uit Naomie Pieter, Dymfke van Lanen, Enaam Ahmed Ali en Santi van den Toorn. Zij hebben allen een achtergrond die past bij het geluid die Women’s March Nederland uitdraagt, als stem voor inclusie, diversiteit en gelijkheid. De directie wordt gevormd door June ten Have en Aashna Sewpersad. De organisatie bestaat verder uit circa 60 andere vrijwilligers.

Reacties