Rutgers bedankt deelnemers Postcode Loterij voor 900.000 euro

Op 4 maart 2020 maakte de Nationale Postcode Loterij bekend dat we ook in 2020 de jaarlijkse bijdrage van € 900.000 ontvangen. Dit bedrag krijgen we dankzij de 3 miljoen deelnemers die het mogelijk maken dat de Postcode Loterij een bedrag van 376,5 miljoen euro kan schenken aan 123 goede doelen. We zijn weer heel blij! Deelnemers, bedankt!

Goed Geld Gala

Het Goed Geld Gala, dat dit jaar op 4 maart werd gehouden in Carré, is hét jaarlijkse evenement voor de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Dan maakt de Nationale Postcode Loterij de bijdragen voor de goede doelen bekend, wie een schenking ontvangt uit het Droomfonds en welke aanvragen ze hebben gehonoreerd voor de zogenaamde 13e trekking.

In 2018 honoreerde de Postcode Loterij een bedrag van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds aan ons. We waren zielsblij! Met dit bedrag voeren we een groot vierjarig project uit gericht op het terugdringen van onveilige abortus in onder meer Kenia en Ethiopië. 

Speciale aandacht voor maatschappelijk ondernemerschap

Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en ontwikkelaar van het microkrediet Professor Muhammad Yunus, sprak tijdens het Goed Geld Gala over de kracht van sociaal ondernemerschap. Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van 2,49 miljoen euro voor zijn stichting Yunus & You Foundation. 
Op het gebied van maatschappelijk ondernemerschap ontvangen dit jaar veel meer organisaties een schenking; zo kan Cordaid met een schenking van 1 miljoen euro investeren in microkrediet-organisaties, en Oxfam Novib neemt hetzelfde bedrag (1 miljoen euro) in ontvangst om kleine en middelgrote bedrijven in ontwikkelingslanden verder te helpen groeien. 

Miljoenen voor de strijd tegen schending van mensenrechten

Mensenrechtenorganisatie The Sentry ontvangt een bedrag van 6,3 miljoen euro om corruptie en zelfverrijking van oorlogsmisdadigers wereldwijd tegen te gaan. Ook THORN krijgt een cheque, van 1,5 miljoen euro, waarmee zij met slimme technologie online seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd tegengaan. En KidsRights ontvangt een schenking van 1,5 miljoen euro om kinderrechten te beschermen in Nederland en daarbuiten.

Boost voor grootste natuurgebied ter wereld

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), African Parks en Peace Parks ontvangen dit jaar samen een schenking van 16,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij voor het project Onbegrensd door Afrika. 

Waardevolle partner 

In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Voor ons is de Nationale Postcode Loterij een waardevolle partner. De Loterij denkt met ons mee en geeft ons de ruimte om projecten te financieren die soms lastig te financieren zijn. Seksualiteit is immers best een lastig onderwerp en lang niet alle grote donoren durven innovatieve projecten aan. 

Speel mee! 

Wilt u meespelen? Loten zijn verkrijgbaar via de website van de Postcode Loterij.

 

Reacties