23 september: landelijke conferentie Uitgerekend Nu?!

Op 23 september is de conferentie “Uitgerekend Nu?!; (preventie) onbedoelde (tiener)zwangerschappen”. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaat staatssecretaris Paul Blokhuis graag met u in gesprek over het Zevenpuntenplan Onbedoelde (tiener)zwangerschappen. Hij zal het met u hebben over de verbinding tussen zorg en onderwijs.

Elk jaar worden opnieuw 200.000 jongeren seksueel actief. Jaarlijks worden naar schatting 5.000 meiden onder de 20 jaar zwanger. De meeste zwangerschappen bij tieners zijn niet gepland of bedoeld.

Preventie van onbedoelde zwangerschap blijft belangrijk, niet alleen in het onderwijs, maar ook in zorg en welzijn. Daarom organiseert het ministerie van VWS op 23 september de gratis conferentie Uitgerekend Nu?! in het Beatrix Theater in Utrecht.

 

Als je per ongeluk zwanger raakt en je bent nog zo jong, dan is dat heel ingrijpend. Je komt dan voor een moeilijke keuze te staan: een kind krijgen en opvoeden, de zwangerschap laten afbreken of kiezen voor een adoptie. Dat voorkomen beter is, staat buiten kijf. Ook goede keuzehulp en ondersteuning bij kwetsbaar ouderschap is belangrijk. Hoe kunt u bijdragen aan de preventie van onbedoelde zwangerschap en de ondersteuning van jonge ouders?

De conferentie is bedoeld voor iedereen in de zorg, het onderwijs en het sociaal domein die zich inzet voor preventie en zorg bij onbedoelde zwangerschap en ondersteuning van kwetsbare groepen. U krijgt informatie over de problematiek, leert risico’s herkennen, het gesprek aan te gaan over seksualiteit en anticonceptie, hoort wat er onder jongeren en kwetsbare groepen leeft en krijgt praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt. U krijgt inzichten uit onderzoek en praktijk, maakt kennis met relevante organisaties en met het erkende aanbod van interventies en materialen. Daarnaast kunt u ervaringen en kennis uitwisselen met andere professionals. Leren en verbinden dus!

De organisaties Fiom, Rutgers, Siriz, GGD GHOR Nederland, Gezonde School, PO raad, VO Raad, MBO Raad zijn nauw betrokken bij de organisatie van de conferentie en leveren een substantiële bijdrage aan het programma. Er zijn meer dan 40 interessante werksessies om uit te kiezen.

Bekijk hier het programma en meld u snel aan voor de gratis conferentie, want vol is vol!

Reacties

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers