Zoeken

Kalender

Kalender met alle evenementen.

Oktober

7 oktober: Presentatie B+ onderzoek

Lancering van het eerste grote onderzoek onder bi+ mensen. Op die dag organiseert Rutgers samen met B+ Nederland en de Universiteit Groningen de online talkshow ‘Hoe is het om bi+ te zijn?’. Je kunt de online talkshow volgen via een livestream vanuit Pakhuis de Zwijger, van 13.00-14.00 uur.
Ongeveer 1 miljoen mensen zijn bi+ en vallen dus op meer dan één geslacht of gender. Het is een grote, diverse maar ook nog onzichtbare groep. In deze talkshow ontdek je hoe ze hun bi+ gevoelens beleven, wat ze doen en waar ze mee te maken krijgen. Centraal staan de uitkomsten van het 1e grote onderzoek onder bijna 3000 bi+ mensen op basis van een survey en diepte-interviews.
Aanmelden: Talkshow ‘Hoe is het om bi+ te zijn?’ 

Eind oktober: Publicatie Covid-onderzoek

Nieuw uitgebreid onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland over de invloed van Covid-19 op relaties en seksualiteit van jongeren van 16-24 jaar.

November

1 november 14.30-17.00 uur: Rutgers Dialoog

Covid-19 heeft een enorme invloed op ons leven. Op onze relaties en seksualiteit. Van iedereen. Over de hele wereld. Hoog tijd om na bijna twee jaar Covid-19 de balans op te maken: wat is de impact op de seksuele gezondheid van jongeren? Daarom gaan we tijdens onze relatiebijeenkomst de Johannes Rutgers Dialoog op wereldreis. Ons (spreekwoordelijke) vliegtuig vertrekt vanuit de Fokker Terminal in Den Haag. De bestemmingen: Nepal, Oeganda, Benin en Nederland. Deelname is op uitnodiging. De bijeenkomst ook via een livestream te volgen. Heb je als GGD-coördinator onverhoopt geen uitnodiging ontvangen? Laat het ons weten via dialoog@rutgers.nl.

15 november Kick off Droge Jan campagne Dance 4 Life

Meer informatie op www.dance4life.nl.

25 november-10 december: Rutgers kleurt oranje

Vanaf donderdag 25 november voeren allerlei organisaties over de hele wereld, onder de noemer ‘Orange the world’, 16 dagen lang actie tegen geweld tegen vrouwen. Rutgers kleurt ook oranje en breekt een lans voor preventie van ongewenst seksueel gedrag en seksueel geweld. In Nederland en daarbuiten. Met onder meer de campagne #TotHier, Ben je oke en Generatie Ja…en?

30 november: Landelijke terugkomdag Nu Niet Zwanger

Workshop over cultuur sensitief werken met Kansrijke Start.

30 november: Act4respect congres over online seksueel geweld

Congres van Rutgers en Atria.

December

1 december: Nationaal congres Soa*Hiv*Seks

Het jaarlijkse congres van Soa Aids Nederland. Meer informatie op www.soaaidsnederland.nl.

Begin december: Bewustwordingscampagne voor zorgprofessionals ‘Heb jij de vraag gesteld?!

Ziekte en medicijnen kunnen een grote impact hebben op seksueel functioneren. Patiënten vinden het vaak lastig om in een gesprek met een zorgprofessional over seksualiteit te beginnen. Ook weten ze niet altijd wat een zorgverlener voor hen kan betekenen. Hierdoor blijven zij langer met vragen en problemen rondlopen dan nodig is. Deze campagne maakt zorgprofessionals bewuster dat het belangrijk is om aan iedere client te vragen: ‘Hoe gaat het met jouw seksuele gezondheid?

 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.