Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Ton Coenen

Directeur Rutgers

Ik ben directeur van Rutgers, een NGO voor Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten in Nederland, internationaal en actief in 20 landen.
Na het behalen van mijn Master Public Health en Public Management ben ik in de publieke gezondheidszorg gaan werken. Daarna heb ik 12 jaar lang als directeur van het Aids Fonds en Soa Aids Nederland gewerkt.

Het versterken van het maatschappelijk middenveld, dat is iets waar ik me graag voor inzet. Dit heb ik de afgelopen jaren gedaan als medevoorzitter van het EU HIV/AIDS, Hepatitis and TB Civil Society Forum, als medevoorzitter van HIV in Europe, als bestuurslid van Icaso, als bestuurslid van het Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. Ook was ik drie jaar lang voorzitter van Inspire, het Europese NGO-netwerk voor SRHR, en was lid van het stuurcomité van ICPD+25/Nairobi Summit.

Naast het directeurschap bij Rutgers ben ik op dit moment nog vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van VluchtelingenWerk Nederland en zet ik me in voor She Decides.