Rutgers blij met grote steun van Postcode Loterij

We zijn ontzettend blij! De Nationale Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala bekend dat Rutgers vanuit het Droomfonds maar liefst 11,9 miljoen euro ontvangt. Met dit bedrag kunnen we een groot vierjarig project uitvoeren voor het terugdringen van onveilige abortus. Dit project begint in Kenia en Ethiopië. Ook kent de Postcode Loterij ons weer de jaarlijkse bijdrage van € 900.000 toe.

Met deze steun van de Postcode Loterij gaan we een groot verschil maken. Met het Droomfonds kunnen we wereldwijd 2,6 miljoen onveilige abortussen en 160.000 ongewenste zwangerschappen voorkomen en 8.000 levens van ongewenst zwangere vrouwen redden. Wij zijn de 2,9 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij dan ook erg dankbaar. Zij maakten het mogelijk dat de Loterij een recordbedrag van 357 miljoen euro kan schenken aan 112 organisaties. 

Het Goed Geld Gala

Het Goed Geld Gala is hét jaarlijkse evenement voor goede doelen. De Postcode Loterij maakt dan de bijdragen voor deze organisaties bekend. Wie ontvangt een schenking uit het Droomfonds? Welke projectaanvragen zijn gehonoreerd uit de zogenoemde extra trekkingen? 

Dit jaar was acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio speciale gastspreker op het Goed Geld Gala. 

Heel veel goede organisaties die het geld krijgen dat ze zo hard nodig hebben. Gefeliciteerd allemaal! Ga zo door en wees een voorbeeld voor de wereld.

Leonardo DiCaprio
Acteur en milieuactivist

 

©Roy Beusker Fotografie

De Nationale Postcode Loterij doneert tenminste 40% van ieder lot aan goede doelen op het gebied van mens en natuur en is voor ons een waardevolle partner. Dankzij de deelnemers groeide deze bijdrage met bijna 16 miljoen euro! De Loterij denkt met ons mee en geeft ons de ruimte om projecten op te zetten en uit te voeren die soms lastig te financieren zijn. Seksualiteit is in veel landen namelijk best een gevoelig onderwerp en lang niet alle grote donoren durven innovatieve projecten rond dit thema aan. Wij vinden het dan ook heel bijzonder dat de Postcode Loterij zo’n grote steun geeft aan een omstreden onderwerp als abortus.

Speel mee!

Door mee te doen met de Postcode Loterij steunt u dus indirect ook Rutgers. Wilt u meespelen? Loten zijn verkrijgbaar via de website van de Postcode Loterij.

Meer weten

Roy Beusker Fotografie

© Roy Beusker Fotografie

Reacties