Krant

2020: Het Politieke Voorspel

Rutgers organiseert elk najaar een bijeenkomst rond seksualiteit. Dr. Johannes Rutgers (1850–1924) is de naamgever van de voormalige Rutgers Stichting, een van de voorlopers van Rutgers. Hij was een pionier op het gebied van seksualiteit en anticonceptie. “Met de Johannes Rutgers Dialoog eren wij hem en willen wij onze relaties inspireren als het gaat om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten,” zegt directeur Ton Coenen. Vanaf 2016, de zesde editie, heeft Rutgers de bijeenkomst omgedoopt van lezing tot dialoog. Zo kan een thema van meerdere kanten belicht worden. De Rutgers Dialoog is besloten en alleen op uitnodiging toegankelijk.

We warmen ons op voor een politiek seizoen. In 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Om alvast in de stemming te komen, organiseren we op 6 oktober 2020 de Johannes Rutgers Dialoog: Het Politieke Voorspel. BNNVARA-Presentator Tim Hofman (bekend van o.a. BOOS en de Stembus) gaat met politieke jongerenorganisaties in gesprek over prangende issues rond seksualiteit en relaties. Wat willen jongerenpartijen op de politieke agenda zetten?

De politiek heeft invloed op de seksualiteit en keuzevrijheid van jongeren. Wat moet politiek Den Haag beter regelen als het gaat om de toegang tot anticonceptie en abortus, de preventie van seksueel geweld en seksuele vorming? En welke rol moet Nederland spelen nu de keuzevrijheid en seksuele rechten, zeker ten tijde van Covid-19, wereldwijd in toenemende mate onder vuur liggen?

De Johannes Rutgers Dialoog zal in 2020 plaatvinden op dinsdag 6 oktober om 16.00 uur en eindigt rond 18.00 uur.  Vanwege de ontwikkelingen rond Covid-19 organiseren we de dialoog online. Tim en de sprekers zullen wel fysiek in de zaal aanwezig zijn. Het publiek neemt deel via een livestream.

Zet de Rutgers Dialoog op 6 oktober vast in je agenda. Na de zomer volgt er meer informatie.